WESTERN SYDNEY UNIVERSITY – Liverpool, NSW

WESTERN SYDNEY UNIVERSITY – Liverpool, NSW

Wrapped in a double skin of glass, the sculptural form of this building, creates a spectacular backdrop to the vibrancy of a revitalised, Macquarie Street Mall through a layering of space, light and transparency.

Setting a new standard for architectural excellence and sustainable design in greater Western Sydney, the building has been designed to achieve a 4 star green star rating, using the latest technologies for improved efficiency in energy and water consumption.

On the ground floor, the building breaks free from the grid with a curved form, allowing greater pedestrian movement through the site. The grand stair which spills out onto the street serves not only as the main entry into the building, but as an amphitheatre to the mall, creating a moment of pause to reflect on the history of the site and the heritage listed St. Luke’s church. This notion of connection to space and time, has been reflected in the addition of stair voids to all floors to provide for a vertical campus.

project data

Project Name : University of Western Sydney, Liverpool Campus
Program : Education
Location: Liverpool, NSW
Year: 2017
Outcome: 8,300sqm of commercial space
Client : Brydens Lawyers

No Comments Yet.

Leave a comment